Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba! Bugün seni, stresli ve koşuşturma içindeki hayatımıza kısa bir mola verip Akdeniz’in güneşi batmayan şehri Mersin’i gezmeye davet ediyorum. Gitmeden önce benim gibi Mersin ’de ne yenir nereye gidilir diye ön araştırma yapıyorsan, bu yazım kesinlikle sana rehber olacaktır.
*Mersin’e kesinlikle Eylül ayının sonlarında hatta gidilebiliyorsa Ekim ayında gidilmelidir. Ben Eylül sonunda gitmiş olmama rağmen fazlasıyla sıcak bir döneme denk geldim hatta ve hatta akşam denize girilebilecek sıcaklıktaydı.
Villa Zeus Otel, Mersin

Bursa’dan sabah 5:30’da çıktığım yolculuğum (Tabii ki yemek gezimin başlangıcını Konya’da etli ekmek ile yaptım bundan dolayı yol süresine +30 dk.) akşam 17:40 gibi sonlandı.

İlk durak olarak tercihimizi Silifke’de Villa Zeus Otel‘den yana yaptık. Otelin konumu hakkında söyleyebileceğim tek şey “harika” olur. Otelden çok büyük bir beklentim yoktu, fakat sen de doğa ve denizi bir arada seviyorsan kesinlikle bu oteli tercih etmelisin.

Denizi tertemiz ve kaynak suyu akıntısı sebebiyle denizin belli bir noktası sıcak, belli bir noktası soğuk ve hayatımda ilk kez böyle bir denize girdim kesinlikle deneyimlenmesi gereken bir deniz suyu.
Çalışanlar fazlasıyla ilgililer, sabah kahvaltısı fazlasıyla güzeldi ve yemek turumda en beğendiğim kahvaltıyı bu butik otelde yaptım. Odalar temizdi.

Bir daha yolum Mersin taraflarına düşerse kesinlikle başka bir otel araştırmasına girmeden Villa Zeus’u tercih ederim.
Elif Hatun Konağı, Mersin

Konaklamak için ikinci durak olarak Elif Hatun Konağı’nı tercih ettik. Oteli tarz ve konsept olarak çok beğendim. Ama eksikleri bana göre çok fazlaydı daha doğrusu Villa Zeus’tan sonra biraz keyifler kaçtı diyebilirim.

İlk olarak en büyük problem konaklama yapıldığı süreçte otelin bahçesinde düğün olmasıydı, yorumlarda görmüş olsaydık sanırım bu oteli tercih etmezdik. Lokasyon olarak da fazlasıyla ıssız ve tehlikeli gözüküyordu.

Sabah kahvaltısı da fazlasıyla özensiz ve yetersizdi… Otel hakkında söyleyebileceğim güzel şeylere gelirsek ambiyans ve odaların temizliği diyebilirim.
Eğer konaklamak için bu oteli tercih etmek isterseniz kesinlikle rezervasyon tarihi sırasında bir cemiyet olup olmadığını öğrenin derim.

Cennet Cehennem Mağarası

Tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorsan ve ben 452 basamak inip çıkarım diyebiliyorsan, (gerçi şu an iniş 452 basamak ama çıkarken asansör tercih edebiliyorsunuz) cennet ve cehennem obruklarını görmeden evinize dönmeyin. Asansör olmasaydı eğer ben muhtemelen geri dönemezdim.

***Tabanı kaymayan bir ayakkabınızı giymeden kesinlikle buraya gelmeyin.
Cennet kısmında mağara tepesinden damlayan sular aşağıdaki toprağı çamur haline getirmiş durumda ve fazlasıyla kaygan. Ayrıca ışıklandırma o kadar yetersiz ki ben bir yandan telefon flashı ile önümü aydınlatıp bir yandan düşmemek için kayalara tutunmaya çalışırken tabii ki de kötü bir düşüş yaşandı. Neyse ki şu an iyiyim ama daha kötüsü de yaşanabilirdi.

Ve ve ve mutlaka elleriniz boş gelin yanınızda bir eşya ya da herhangi bir şey olmamalı.

Yengeç Cafe & Restaurant

O çok meşhur mavi yengeci merak ettik ve ilk akşam yemeği olarak Yengeç Cafe & Restaurant’ı tercih ettik.
Mavi yengecin en iyisi bu mudur bilmiyorum ama buradaki beni kesinlikle tatmin etti diyemeyeceğim. Yemek aşırı zahmetli, bundan dolayı da beğenmemiş olabilirim.

Masaya farklı şeyler de söyledik fakat burada vaov diyebileceğim tek şey karides güveç!
Midye dolma ve oraya özel anane usülü patates kızartmasını da tercih edebilirsin. Fiyatlar makuldü bu sebeple tercih edilebilir.
Yengeç Cafe & Restaurant Saray, Fevzi Çakmak Cd. 134c, 33950 Silifke/Mersin Tel: (0533) 364 54 01
Saray Künefe

Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki künefe aşığı ve küçük çapta bir gurmeyimdir. Yemek gezimin olmazsa olmazı kesinlikle künefe olacaktı. Künefe için ilk durağımız Saray Künefe oldu. Yengeç Cafe & Restaurant’tan buraya yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

Burası bana bir esnaf lokantası havası verdi ve bu benim fazlasıyla hoşuma gitti. Bizden sipariş alınırken şerbet yoğunluk tercihimizi sormadıkları için biraz bayılma riski atlattık diyebilirim. Standartı yoğun şerbetli olmalı ki bu bana çok fazla geldi, buraya tekrar gelir miyim gelirim fakat geldiğimde kesinlikle az şerbetli olmasını belirtirdim.
Tabii ki burada ilk görev oradaki çalışanlara düşüyor 🙂
Saray Künefe Cavit Erdem Cad. No:150 D:A, 33900 Silifke/Mersin Tel: (0324) 712 26 99
Öz Hasan Usta Tantuni

Mersine gelip tantuni yemeden gidersem tabii ki olmazdı. Tantuni için en doğru tercih kesinlikle Öz Hasan Usta Tantuni! Et, biftek ve yoğurtlu olarak farklı seçeneklerinden sipariş verdik.
Yoğurtlu çok damak tadıma uymadı bundan dolayı bir daha gelirsem tercih edeceğimi düşünmüyorum. Ama biftekli ve etli kesinlikle benden tam puan aldı. Bir tantuni bundan daha iyi nasıl olabilirdi ki?
Ve çalışanlar fazlasıyla güler yüzlüydü, fiyatlar uygun, lokasyon kolaylıkla bulunabilecek bir durumda daha ne isteyebilirdim?

Öz Hasan Usta Tantuni Hürriyet Mah. İsmet İnönü Bulvarı S.Çekmez Apt. No:292/A, 33120 Yenişehir/Mersin Tel: (0324) 326 55 66
Ak Kafe Atom

Mersin’e gelip “Atom” içmeden dönmeyin dediler biz de yine en iyi yerinde atomu denedik. Ak Kafe Atom aile ya da arkadaşlarınızla rahatlıkla tercih edebileceğiniz temiz ve tatlı bir mekan. Sokaklarda araç parketmek imkansız diyebilirim bundan dolayı aracınızı uzağa bırakıp bu harika içecek için biraz yürümen gerekebilir.

Ak Kafe Atom İnönü, 1402.e, Kushimoto Sk. No:19, 33130 Yenişehir/Mersin Tel: (0324) 329 01 89
Cezeryeci Kadir, Mersin

Tatil dönüşü sevdiklerinize Mersin’in meşhur kerebiç, mamül ve cezeryesinden götürmek isterseniz durağınız kesinlikle Cezeryeci Kadir olmalı. Tüm ürünlerine bayıldım diyebilirim.

Cezeryeci Kadir Pozcu Şubesi Gazi, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:315, 33130 Yenişehir/Mersin Tel: (0324) 404 03 24
Mersin ‘de Tarmer Nerede İçilir? Tarsuslu Murat Ustanın Yeri

Tarmer çorbasını merak ettiğimiz için yolumuz Tarsuslu Murat Ustanın Yeri’ne düştü. Mersinin eski merkezinde, sokak arasında salaş bir esnaf lokantası diyebilirim.
Humus ve tamer çorbasını denedik ve şunu söylenilirim ki hayatımızda yediğimiz en iyi humusu yedik.

Tarmer: bakliyatın ve baharatların müthiş uyumu üstüne bir de tavuk ve tahin normalde ikisini yanyana görsek dönüp bakmayız kesinlikle muhteşem bir kombinasyon.
Tarsuslu Murat Ustanın Yeri
Kiremithane Mahallesi, 4406. Sk. Eraslan apt 16/A, 33010 Akdeniz/Mersin
Tel: (0324) 233 44 94
Bedii Usta Kebap Lahmacun Salonu, Mersin

Buraya geldiğimde daha önce yediğim fındık lahmacunların aslında fındık lahmacun olmadığını öğrenmiş oldum. Fındık lahmacunun lezzetine bayıldım. Kebap ve lahmacunlarda porsiyonlar fazlasıyla doyurucu ve fiyat performans açısından gayet uygun. İlgi alaka güzel, ortam temiz ve siparişlerimiz dışında da salatalar ve mezeler de ikram olarak masaya geldi.
Kebabı her yerde bulabilirsiniz ama fındık lahmacun için Bedii Usta’ya tekrar gelinir.

Bedii Usta Kebap Lahmacun Salonu
Şehitkerim, 3415. Sk. No:1, 33440 Tarsus/Mersin
Tel: (0324) 624 14 06
Şimdiye Kadar Yediğim En İyi Künefe! “Künefeci Sadık Usta”

Bedii Usta’da yemek yedikten sonra bir anda yağmur bastırdı ve bir çok yerde elektrikler gitti. Etrafı sel götürdü öyle bir yağmur benim ayağımda sandaletler… Fakat hepimizin içinde künefe yemek isteği tüm zorlu koşullara rağmen.
Sadık ustanın namını daha önce de duyup araştırmıştık. Bir çok esnafın elektrik kesintisiyle birlikte dükkanlarını kapatmasını görmemize rağmen yolumuza devam ettik ve mum ışında hala servis yapmaya devam eden Sadık Usta’ya ulaştık.
Ben çok net bir şey söylebilirim ki hayatımda yediğim en güzel künefe değil tatlıydı, daha genel konuşacağım. Her şeyi bu kadar mı dengeli olur.
Bu künefe daha önce yediklerinizden farklı, içeriğine kadayıf değil irmik var. Acaba nasıl olur ya diye düşünmeyin, çünkü mükemmel ötesi bir şey. Şerbet oranı ve peynir kalitesi de efsaneydi ki ikişer porsiyon sipariş ettik ve memnuniyetle Sadık Usta’dan ayrıldık.
Tarsus’a yolun düşerse her şey bir kenara bırak ve Künefeci Sadık Usta’ya uğra!
Künefeci Sadık Usta
Şehitkerim, 3402. Sk. No:25, 33440 Tarsus/Mersin
Tel: (0533) 293 05 92

TarzFikirler Editörü